Eurooppalainen keittiö

Eurooppalaisen keittiön ruokakulttuuri vaihtelee kohdemaasta toiseen verrattaessa, mutta pohjimmiltaan eurooppalainen ruoka on yleisesti tunnettua jokaisessa euroopan maassa. Eurooppalaiseen keittiöön lasketaan kuuluvaksi kaikki euroopan maat, kuten Belgia, Espanja, Georgia, Ranska, Saksa, Suomi, Ukraina ja Venäjä sekä paljon linkin takaa löytyviä, herkullisen ruokaperinteen omaavia maita.

Helsingin eurooppalaiset ravintolat

Toca tarjoaa perinteisiä ja nykyaikaisia italialaisia herkkuja, osoitteessa Unioninkatu 18. Paikka tarjoaa herkullista ruokaa loistavine viineineen ja ystävällistä, ammattitaitoista palvelua. Saatavilla on muun muassa mahtavia viiden ruokalajin päivällisiä.

Ravintola Kuu tarjoaa perinteistä suomalaista ruokaa osoitteessa Töölönkatu 27. Saatavilla on myös mainiota lähiruokaa, kuten kotimaisia pientilojen juustoja ja erittäin taidokkaasti valmistettua kalaruokaa.

Passio Keittiö ja Baari tarjoaa kotimaisista raaka-aineista valmistettua erinomaista ruokaa. Paikanpäällä voi nauttia vaikkapa herkullisen viiden ruokalajin menuun loistavan viinin kera. Ravintolassa järjestetään myös suosittuja eurooppalaisten viinien viikkoja, jolloin tarjolla on teemaan sopivasti aina herkullista kyseisen kohdemaan ruokaa. Ravintola sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 13.

Ravintola Nokka sijaitsee Helsingin Katajannokalla osoitteessa Kanavaranta 7F. Ravintola tarjoaa loistavaa ruokaa viineineen, suosittujen Helsingin nähtävyyksien keskellä.

Viehättävä ja tunnelmallinen Aino Ravintola sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 21. Ravintolan sijainti on todella erinomainen, eli aivan Helsingin ydinkeskustassa, Kauppatorin rannalla. Tarjolla on esimerkiksi silakkaa, karjalanpiirakoita, poroa ja kuohkean ihanaa perunamuusia, joten paikka kannattaa testata.

El Greco on ystävällinen ja ammattitaitoinen, herkullista kreikkalaista ja välimerellistä ruokaa tarjoava ravintola Helsingin sydämessä. Herkullisen ruoan kera on tarjolla talon karahviviiniä ja eksoottisista ruoka-elämyksistä mainittakoon friteerattu kylmä mustekala. Paikan suosikkiannoksiin kuuluvat lampaankyljykset, kanavartaat ja suussasulava omenajäätelö kruunaavat herkullisen kokonaisuuden. Ravintola El Greco sijaitsee osoitteessa Ludviginkatu 3-5.

Eurooppalainen ruokaperinne

Eurooppalainen ruoka eroaa paljon toisistaan, kun verrataan esimerkiksi hienostuneita ranskalaisia ruokia tai monipuolista venäläistä ruokakulttuuria. Ranskalaiset juustot, kasvisruoat, patongit, merenelävät, sipulikeitot, leivokset ja viinit ovat viimeisen päälle hienostuneita perinteisiä ruokia. Venäläinen keittiö taas panostaa monipuolisuuteen ja vieraanvaraisuuteen. Ruoan on oltava täyttävää ja herkullista. Suosittuja venäläisiä ruokia ovat borssikeitto, pelmenit, lihapullat ja muusi, majoneesia sisältävät salaatit sekä herkulliset blinit suolakurkun ja smetanan kera.