Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat uuden ravintolan

Julkkiskeittiömestari Hans Välimäki ja keittiömestari Arto Rastas avaavat uuden Penelopé-ravintolan Mikonkadulle aivan Helsingin keskustaan. Ravintola avaa ovensa marraskuussa ja sen tyylisuuntaus on tapas-bistro, jossa tunnelma on kaiken a ja ö. Rentous on tärkeää ja nykyinen trendi näyttääkin siltä, että ihmiset haluavat pikku hiljaa pois fine dining-kulttuurista. Ravintolassa on 60 paikkaa.

Ravintola on ensimmäinen oma ravintola Välimäelle Chez Dominiquen jälkeen. Kyseinen paikka myytiin vuonna 2013.

Kesän lopussa Välimäki ilmoitti lopettavansa ravintola Palacessa, mutta paljasti aika pian lopettamispäätöksen jälkeen, että hän on jäämässä alalle. Välimäki kertookin, että idea tämän tyyppisestä ravintolasta on itänyt jo pitkään ja nyt on iskun paikka.

Arto Rastas toimii puolestaan toimii ravintolaelämässä Tampereella mutta ei kuulemma aio jättää Tampereen ravintolatoimintaa. Luonnolliselta valinnalta tuntuukin jatkaa Helsinkiin koska Rastas on avannut useita ravintoloita Tampereelle vuosien varrella.

Miesten lähtökohtana on avata sellainen ravintola, jossa he tykkäävät itsekin käydä. Fine diningille on toki oma kysyntänsä, mutta niissä tulee käytyä harvemmin. Välimäen ja Rastaan uudessa ravintolassa tärkeässä roolissa on henkilökunta. Sekä ruoka että juoma valmistetaan avokeittiössä ihmisten silmien alla. Tiskilläkin saa syödä. Penélopessa ideana on, että siellä kohdellaan asiakkaita samoin kuin vieraita kohdeltaisi kotona.

Raaka-aineet ravintolaan voivat tulla mistä vain. Rastaalla ja Välimäellä on mielessä jo 60 ruokalajia ja nyt pitäisikin päättää sitten mitkä niistä pääsee ruokalistalle. Hans Välimäki on sitä mieltä, että kasviksia ainakin tulee olemaan paljon, samoin äyriäisruoat ja kalat ovat Välimäen mieleen. Välimäki ei itse ole saanut hyvää sorsaa missään, joten sen valmistaminen on nyt ainakin työn alla.

Penélopen ruokalistaan ja sen vaihtuviin annoksiin kuulemma liittyy aina jokin tarina joka on jäänyt muistiin. Listalle on kuulemma tarkoitus tuoda onnistuneita ja maukkaita ruokia joita miehet ovat itse jossain joskus syöneet. Ravintolan illan on aina tarkoitus päättyä samalla lailla, eli Sister sledgen kappaleeseen: We are family, jolloin asiakkaat tietävät, että on aika poistua.

Välimäki ja Rastas avaavat ravintolan lisäksi juhla- ja kokoustilat samaan kokonaisuuteen sekä toimistohotellin.