Helsingistä löytyy kasvisravintoloiden parhaimmistoa

Osa Helsingin parhaista ravintoloista on kasvisravintoloita. Kasvisruokaan keskittyneiden ravintoloiden määrä on Helsingissä kasvussa. Pääkaupungista löytyy kaiken muun tarjonnan ohella jopa kaksi vietnamilaista kasvisravintolaa.

Julkkisten Yes Yes Yes

Vähän parempaa ja fine dining -tyyppistä kasvisruokaa edustaa Iso Roobertinkadulla sijaitseva Yes Yes Yes. Entisen McDonaldsin paikalle avasi vuonna 2017 Royal Ravintoloiden omistama supertrendikäs à la carte -ravintola, jota luotsaavat Alex Nieminen, Ville Relander ja Richard McCormick.

Yes Yes Yesin menu ei ole kovin laaja, mutta se on tarkkaan harkittu. Suurin osa ruoista on vegaanisia. Menusta löytyy pari annosta, joihin on käytetty maitotuotteita eikä niistä jostain syystä ole tarjolla vegaaniversiota, vaikka nykyään melkeinpä kaikesta mahdollisesta on olemassa vegaaninen vaihtoehtoinen tuote. Yes Yes Yes saa kiitosta hienosta sisustuksestaan ja erilaisuudestaan verrattuna muihin Helsingin kasvisravintoloihin.

Vaasankadun Roots

Kallion kaupunginosan Vaasankadulla sijaitsee Suomen kasvisravintolakeskittymä, koska Vaasankadulla on neljä kasvisravintolaa: Roots, Soi Soi, Just Vege ja Levant. Lisäksi kadulla on muita erityisen hyvää kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita, kuten Döner Harju ja Street Gastro runsaine seitanista tehtyine vegekebabeineen. Moni Vaasankadun ravintoloista on erikoistunut pika- ja mättöruokaan, mutta Roots on joukossa hieman hienostuneempi.

Rootsissa ei kärise rasva ja sisustus on rauhallinen – löytyypä ravintolan sisältä oma joogastudionsakin. Menusta löytyy kulhoruokia edamamepapuineen ja lehtikaaleineen. Lisäksi on tarjolla nyhtökauraburgeria, raakakakkuja ja aamiaissettejä. Kaikki Rootsin ruoka on vegaanista eli kasvisruokaa ilman maitotuotteita ja kananmunaa.

Ristiriitainen OmNam

OmNam kuuluu Yes Yes Yesin ja Rootsin ohella hieman tyylikkäämpien kasvisravintoloiden kastiin Helsingissä. Kuten Rootsinkin, niin myös OmNamin naapurista löytyy joogastudio. Helsingin Astanga Joogakoulu ja OmNam toimivat yhdessä ja ne myyvät ruokailun ja joogan yhteispaketteja.

Joidenkin makuun OmNamin ruoat ovat turhan pelkistettyjä. Se ei siis ole paikka, jonne kannattaa viedä rasvaiseen pikaruokaan tykästynyt kaveri tutustumaan vegaaniruokaan. Pikaruokaa rakastava lihansyöjä kannattaa vaikka viedä OmNamin kanssa samalla Eerikinkadulla sijaitsevaan Iggy’s Bar and Food Jointiin syömään vegaanista flamebreadia. OmNamissa ruoissa ei ole paljoa suolaa eikä rasvaa. Ravintolan ulkoasu on siisti ja OmNam sijaitsee ihastuttavalla sisäpihalla, jossa on viihtyisää syödä lounasta kesäpäivinä.