Helsingin Ravintolat

Suomen pääkaupungissa Helsingissä on asukkaita reilu 600000 ja se on Suomen suurin kaupunki. Helsinki sijaitsee eteläisessä Suomessa meren rannalla ja kaupungin naapurikunnat ovat Sipoo, Vantaa sekä Espoo. Helsinki on ollut Suomen pääkaupunki vuodesta 1917, eli siitä lähtien kun maa itsenäistyi -kaupunki on kuitenkin perustettu jo vuonna 1550 Kuningas Kustaa Vaasan toimesta. Helsinki on jaettu kahdeksaan suurpiiriin sekä kolmeenkymmeneenneljään peruspiiriin, kaupungissa on kaikkiaan viisikymmentäyhdeksän kaupunginosaa.

Muutaman viimeisen vuoden aikana Helsingin ravintolatarjonta on laajentunut huomattavasti. Tarjonta on levittäytynyt selkeästi myös keskusta-alueen ulkopuolelle ja tarjontaa löytyy myös pienemmissä kaupunginosissa. Kysyntää on ollut paljon uusille ravintoloille ja poikkeaville ruokalajeille ja tähän onkin vastattu loistavasti. Ravintoloitsijat ovat kiinnostuneita alueen asukkaiden toiveista ja haaveista, millaista ruokaa kaivataan ja millaisessa ympäristössä sitä halutaan nauttia. Ravintoloiden toisistaan poikkeavat konseptit ja ideat ovat arvostetussa asemassa asiakkaiden keskuudessa. Pääkaupungissa Helsingissä on hyvä ja laaja tarjonta kaikkiin tilanteisiin.

Aamiainen & Brunssi

Pääkaupunki tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia ravintoloita, joissa voi nauttia kattavan aamiaisen tai brunssin. Muun muassa Kalliossa sijaitseva Early bird on asiakkaiden keskuudessa suosittu, sillä ravintola tarjoaa asiakkailleen rennon aloituksen päivälle. Toinen varsin suosittu aamiaispaikka on Töölön torin laidalla sijaitseva Tin Tin Tango. Asiakkaat arvostavat ravintolasssa varsinkin sen ilmapiiriä ja mahdollisuutta syödä aamupalaa mihin kellonaikaan tahansa.

Lounas

Lounaspaikat ovat suosittuja pääkaupungissa Helsingissä. Kiireiset työnuurtajat saavat lounasravintoloista mukavan hetken päiväänsä laadukkaan ruuan parissa. Malmilla sijaitseva Mo Cafe on marokkolainen ravintola, joka tarjoaa ruokaa lounas- ja brunssipöydästä. Birgitta on Hernesaaren rannassa sijaitseva ravintola, joka palvelee keväästä syksyyn. Terassiravintola on tunnettu varsinkin burgereistaan.

Illallinen

Illallisvaihtoehtoja löytyy pääkaupungista erittäin laajalla valikoimalla. Ravintoloita löytyy ympäri kaupunkia ja niiden tarjonta vaihtelee laajalla skaalalla. Vaihtoehtoja löytyy kotimaisista ja kansainvälisistä mauista runsaasti. Säm & Masu on Esplanadilla sijaitseva Hans Välimäen ravintola. Ravintola tarjoaa aasialaista ruokaa ammattitaitoisesti valmistettuna. Bronda on rento fine dine -ravintola, joka tarjoaa herkullisten ruokien lisäksi myös monipuolisia drinkkejä. Illallisravintoloita löytyy kaikista kaupunginosista, vaikka laajin valikoima taitaakin löytyä vielä toistaiseksi keskustan alueelta.