Iltalehden uutisjuttu hehkuttaa Hans Välimäen uutta ravintolahanketta

Iltalehti uutisoi 17. syyskuuta 2018, että Hans Välimäki aikoo avata Arto Rastaan kanssa Helsinkiin uuden ravintolan, jossa he ovat luvanneet kohdella vieraitaan samaan tapaan kuin kotonaan. Kerromme tässä artikkelissa ravintolahankkeen taustoista.

Kuka on Hans Välimäki?

Hans Välimäen nimi on kaikkien suomalaisten herkkusuiden huulilla, mutta kertauksen omaisesti kerromme vielä pähkinänkuoressa, kuka Hans Välimäki oikeastaan on ja mistä hän on tullut kuuluisaksi. Hans on syntynyt 23.4.1970 ja hän on tullut tunnetuksi suomalaisena keittiömestarina sekä Top Chef Suomen päätuomarina. Lisäksi Hans on kirjoittanut ruoka-aiheisia kirjoja.

Mistä ravintolahankkeessa on kyse?

Marraskuun 15. päivänä on tarkoitus tapahtua kummia ja Hans Välimäen sekä Arto Rastaan yhteisomistuksessa olevan Penélope-ravintolan on tarkoitus avata ovensa. Ravintola toimii Helsingin ydinkeskustassa Mikonkadulla ja kyseessä on Hansin ensimmäinen ravintola sen jälkeen, kun hän myi Chez Dominiquen vuonna 2013. Tässä uudessa ravintolassa korostetaan kodinomaista tunnelmaa. Kyseessä on tapas-bistro-konseptilla toimiva ravintola, jossa tarjoillaan tapas-annoksia. Kuitenkaan kyse ei ole espanjalaisesta ravintolasta, vaan ravintolan keittiössä käytetään ympäri maailmaa tulevia raaka-aineita.

Mutkaton elämäntapa on ravintolan kulmakivi. Lisäksi ravintolan konseptiin kuuluu, että tarjoiltavat ruuat sekä juomat valmistetaan siten, että asiakkaat näkevät, miten heidän annoksensa syntyvät. Keittiö on avoin ja asiakkaat ovat tervetulleita syömään myös ravintolan tiskille. Tässä ravintolassa ei turhia nipoteta!

Idea ravintolaan lähti omista mieltymyksistä

Ravintolan omistajat kertovat, että ravintolan toimintaidea lähti omista mieltymyksistä ja että ravintolasta on tarkoitus tulla sellainen, jossa miehet itsekin tykkäävät käydä. Ruuan ja palvelun erinomaisuuden lisäksi tässä ravintolassa on tärkeää myös reipas sekä mutkaton meno. Tärkeintä on saada vieraat viihtymään ja tuntemaan olonsa kotoisaksi. Jopa ravintolan ruoka-annoksiin liittyy tarina.

Asiakkaat voivat nauttia tässä ravintolassa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin ja sen annosvalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin kasviksista äyriäisiin, lintuihin, kalaan, riistaan ja lihaan. Jokaisen herkkusuun kannattaa siis ehdottomasti testata Hans Välimäen uusin yritys! Kaikkiaan ravintolasta löytyy 60 asiakaspaikkaa ja kodinomaista tunnelmaa korostetaan vielä sillä, että illat päättyvät Sister Sledgen kuuluisaan soundiin “We Are Family”.