Helsingin kalaravintolat

Lohta kannattaa pyytää vaikkei saisikaan. Helsingin laajasta ravintolatarjonnasta löytyy paikka niin etnisen ruoan ystäville kuin kasvissyöjillekin. Suomalaiseen keittiöön kuuluu kuitenkin myös lähtemättömästi kala, ja rannikkoalueilla myös muut meren herkut. Tällä sivulla esitellään muutamia Helsingin suosituimpia ravintoloita, joissa kala on nostettu aterian päätähdeksi.

Fisken på Disken

Skandinaavinen Fisken på Disken sijaitsee Urho Kekkosen kadulla Helsingin keskustassa. Ravintola tarjoilee lounaan ja päivällisen erinomaisella hinta-laatu-suhteella, ja erityisesti ravintolan rapukeitto ja kampasimpukat ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia. Ravintolaan on myös esteetön pääsy pyörätuolilla.

Skiffer Liuskaluoto

Skiffer Liuskaluoto on kalaruokiin erikoistunut terassi Liuskaluodolla aivan Liuskasaaren etukärjessä Kalliopuiston edustalla kahden minuutin lauttamatkan päässä Merisatamasta. Pizzahenkisistä ”liuskoistaan” tunnetun ravintolan ruokalistalta löytyy muiden muassa Itämeren antimia, liharuokia ja päivittäin vaihtuva salaatti. Tarjolla on myös vegaanisia ja kasvisruokia. Terassille on tervetullut koko perhe aina hyvin käyttäytyviä lemmikkejä myöten, ja se onkin erityisesti kesäisin erittäin suosittu ajanvietto- ja lounaskohde. Ravintolaan ei oteta pöytävarauksia, eikä niille ole tarvettakaan sillä tilaa riittää jokaiselle janoiselle ja nälkäiselle kesäfiilistelijälle.

Lautta lähtee Merisatamasta kolmesti tunnissa ja ennen kello 12:00 puolen tunnin välein.

HSS Paviljong

Tämän listan toinen Liuskasaaren ravintola on oman ilmoituksensa mukaan erikoistunut pihveihin, mutta liharuoat ovat joutuneet luovuttamaan valtaosan valokeilastaan erinäisille meren herkuille alkupalojen ja pääruokien muodossa. Paviljongissa vieraileville suositellaan erityisesti äyriäiskeittoa ja aterian päätteeksi yhtä ravintolan erittäin tasokkaista jälkiruoista.

Ravintola Merimakasiini

Jo vuodesta 1987 toimineen Merimakasiinin nimi on monille tuttu, mutta oletko koskaan pistäytynyt paikalla? Hietalahdenrannassa sijaitseva ravintola päivittää ruokalistansa aina sesongin mukaan, ja tarjolla on niin erilaisia klassikkoruokia sinisimpukoista grillattuihin katkarapuihin kuin herkullista haukimoussea ja muita kotimaisia kaloja sekä myös kasvisruokia.

Helsingissä on yli sata ravintolaa joista noin puolet tarjoilee myös meren antimia. Tämän sivun spotlightista pois jäivät muiden muassa Delifoxin kuuden olutravintolan Kalaravintolat -ketju, Elielinaukion yli satavuotias kaikille tuttu tšekkiläinen Vltava ja Ruoholahdenrannan Bistro Gimis.

Erikoistumisesta huolimatta ravintolat toivottavat tervetulleeksi laajan asiakaskunnan, sillä suurin osa ravintoloista on myös varannut listoillaan paikan niin liha- kuin kasvisruoillekin ja jotkin tarjoavat myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja.