Kasvispainotteisista japanilaistyylisistä mauista pitäville on luvassa hyviä uutisia!

Jos pidät kasvispainotteisesta japanilaistyylisestä ruuasta sekä selkeäpiirteisestä estetiikasta, on sinulle luvassa hyviä uutisia. Kauppalehti nimittäin uutisoi 15. syyskuuta 2018, että Helsingin Punavuoressa avautuu kasvispainotteisia makuja tarjoileva tulokasravintola Inari.

Mistä Inarissa on kyse?

Inari palvelee asiakkaitaan osoitteessa Albertinkatu 19 A ja sen miljöö onkin erinomainen fine diningiä kaipaavalle kasvisruokavaliota painottavalle vaativalle asiakkaalle. Inarin ovat avanneet 5-vuotisen Noma-kokemuksen omaava Kim Mikkola sekä Johan Borgar, joka on tullut tunnetuksi viinimestarina. Kööpenhaminassa sijaitseva Nomahan ei ole aivan mikä tahansa ravintola, joten sieltä hankittu kokemuskaan ei ole aivan mitä tahansa kokemusta. Noma on äänestetty jo kolmena kertana peräkkäin parhaaksi ravintolaksi maailmassa ja ravintolassa vierailu vaatiikin kuukausien suunnittelua ennakkoon. Kim Mikkolalle tarttui ainutlaatuisen ravintolakokemuksen lisäksi ravintolasta mukaan myös aviopuoliso!

Inari onkin kovan paikan edessä, sillä sitä verrataan helposti lähes legendaariseen Nomaan. Ravintoloissa onkin kieltämättä monia yhteisiä piirteitä. Molemmissa suositaan sesonkituotteita sekä noudatetaan estetiikassa Japanista tuttua selväpiirteistä linjaa. Lähituotetut raaka-aineet ovat molempien ravintoloiden ruoka-annosten kulmakiviä. Kuitenkaan Inaria ei voida pitää yhtä radikaalina kuin kasviksissa pitäytyvää Nomaa.

Millaista ruokaa Punavuoren tulokasravintola Inarista löytyy?

Inari tarjoaa maistelumenuun, josta löytyy kaikkiaan seitsemän erilaista ruokalajia. Menu maksaa 70 euroa ja siitä löytyy toinen toistaan makoisampia ruokalajeja. Tarjolla on esimerkiksi kypsytettyjä siikasiivuja liemessä, jota maustaa merikoralli. Salaatin kostuttamiseen on käytetty kombutsaa eikä merilevääkään ole menusta unohdettu.

Umamitäräys on menun erityisen jykevä osio, sillä se sisältää katsuobushi-hiutaleita sekä dashi-voikastiketta. Nyt ei puhutakaan aivan sellaisista ruoka-annoksista, joita valmistettaisiin jokaisen suomalaiskodin keittiöissä! Kuitenkin ravintolan makumaailma on ottanut vaikutteita skandinaavisestakin ruuasta, joskin eniten vaikutteita sen ruoka on saanut Korean ja Japanin suunnalta. Jälkiruokana Inarissa voi nauttia mustikoita, jotka on fermentoitu kevyesti ja jotka tarjoillaan inkiväärijäätelön kera.

Ravintolan annokset eivät ole kovin suuria ja pääpaino on kasvisruuassa. Aivan jokaisen makuun ravintola ei siis välttämättä ole ja se onkin enemmän fine dining -tyylin ravintola kuin pikaruokapaikka. Tänne tullaan maistelemaan erilaisia makuja ja nauttimaan ravintolan kauniin selkeästä estetiikasta!