Lonely Planet huomioi Helsinkiläiset ravintolat

Matkailukirjallisuuden jättiyhtiö Lonely Planet on kuuluisa siitä, miten heidän toimittajansa kiertävät maailmaa kokeilemassa parhaita majoitus- ja ruokapaikkoja sekä testaamassa liikenneyhteyksiä, joilla turistit pääsevät matkailemaan paikasta toiseen. Näiden testireissujen tulokset päivitetään Lonely Planetin kirjoihin, jotta lukijat saisivat viimeisintä tietoa eritasoisista ja -hintaisista matkailumahdollisuuksista.

Lonely Planet on perinteisesti ollut suuntautunut erityisesti budjettimatkailijoiden tarpeiden täyttämiseen matkailukirjallisuuden saralla. Nyt Lonely Planet kävi testaamassa helsinkiläisiä ravintoloita löytääkseen edullisten ravintoloiden parhaimmiston.

Lonely Planetin valinnat burgeripaikoiksi ovat Naughty Brgr ja Social Burgerjoint

Lonely Planetin kymmenen parhaimman ja edullisen ravintolan listalta löytyy kaksi helsinkiläistä hampurilaisravintolaa. Lönnrotinkadulla sijaitseva Naughty Brgr sekä Kulmavuorenkadulla ja Kaivokadulla sijaitseva Social Burgerjoint pääsivät tähän joukkoon. Sitä ei Iltalehden artikkelissa mainittu, onko toinen Social Burgerjointin Helsingin toimipisteistä toista parempi. Todennäköisesti molemmat ravintolat ovat yhtä hyvät, koska ketjuravintoloissa on yleensä täysin sama menu ja hinnat jokaisessa toimipisteessä.

Fafa’s ja Street Gastro edustavat täytettyjen pitaleipien aatelia

Fafa’s on laajentunut Helsingissä ja Suomessa roimasti viime vuosina. Nyt heillä on Helsingissä jo 13 ravintolaa Jätkäsaaresta Itäkeskukseen. Lisäksi Fafa´silla on ravintoloita muissakin kaupungeissa, Lonely Planetin arvostelun mukaan paikkoja on 19. Lonely Planet kehui Fafa’sin annosten kokoja. Samoin falafelilla, munakoisolla, kukkakaalilla ja hummuksella täytetyt pitaleivät saivat erityiskiitokset.

Street Gastro on toinen Lonely Planetin mainitsema edullinen ruokapaikka, jossa suosituimmat ruoat tarjoillaan pitaleivän välissä. Street Gastron leivät ovat oikeastaan pitaleipiä paksumpia. Valikoimaan kuuluu lihaisten täytettyjen leipien lisäksi myös nyhtöhernetäytteinen sandwich ja kovasti kebabia muistuttavasta seitanista tehty täytetty leipä.

Street Gastrolla on Helsingissä kaksi ravintolaa sekä lisäksi ravintolat kauppakeskuksissa Espoossa ja Vantaalla.

Pitsaan erikoistunut Putte´s ainoana listalla

Edullinen ja hyvän makuinen ruoka on usein pikaruokaa ja Lonely Planetin kymmenen parhaan helsinkiläisravintolan listalla ovatkin edustettuina burgerit, pitaleivät, falafelit ja myös pitsa. Kalevankadulla sijaitseva Putte´s on listalla ainut erityisesti pitsaan erikoistunut paikka. Kyse ei ole mistään perinteisestä italialaisravintolasta, vaan rennosta rock-henkisestä paikasta Helsingin keskustassa. Se onkin Lonely Planetin kymmenen parhaan helsinkiläisravintolan listalle ominaista, että valitut paikat ovat moderneja, rentoja ja karismaattisia paikkoja, joissa on hyvä vegaaniruokavalikoima.