Ultima – huippukokkikaksikon rohkea veto

Iltalehden Pippuri.fi-sivusto on oivallinen sivusto halutessasi lukea ruoka-aiheisia uutisia ja juttuja. 17. syyskuuta 2018 kyseisellä sivustolla uutisoidaan, kuinka huippukokkikaksikon, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uusi Ultima-ravintola on ehtinyt herättää kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla. Kerromme tässä artikkelissa kaksikon rohkeasta ratkaisusta.

Lähiruuan tuottamista huipputeknologian avulla

Ultiman aivan erityinen ja leimallinen piirre on se, että ravintolassa pyritään tuottamaan lähiruokaa huipputeknologian avulla. Käytetty tapa on sellainen, ettei sitä ole nähty ennen Suomessa eikä missään muuallakaan.

Esimerkiksi tuoreita yrttejä ravintolassa kasvatetaan suljetussa vesikiertojärjestelmässä. Järjestelmä ulottuu ravintolan lattiasta aina kattoon asti ja on täynnä vihreitä yrttejä. Järjestelmästä löytyy erilaisia kasveja kaikkiaan 50. Tarjolla on niin yrttejä kuin lupiinejakin. Myös geenimuunneltu mansikka viihtyy vesikiertojärjestelmässä ja sen on tarkoitus tarjota ympärivuotista satoa.

Myös perunaa kasvatetaan ravintolan putkissa. Perunat eivät kuitenkaan kasva perinteiseen tapaan mullassa, vaan niitä kasvatetaan aeroponisesti ja ne saavat ravinteet sekä kosteuden ilmasta. Näitä perunoita voikin kutsua hyvällä syyllä ilmaperunoiksi. Spirulina-levä kasvaa vitriinissä, joka löytyy ravintolan avokeittiön vierestä. Kahvinporot ovat saaneet kasvualustan kuulista, jotka on valmistettu kierrätyslasista ja joissa käytetään alustana sieniä. Edes ravintolan valaisimet eivät ole pelkkiä valaisimia, vaan niissä kasvatetaan sirkkoja, joista valmistetaan erästä ravintolan myydyintä annosta, sirkkatartalettia.

Ultima on edelläkävijä

Monessa suhteessa rohkeaa ravintola Ultimaa voidaan pitää edelläkävijänä ja oman tiensä kulkijana. Kestävä hedonismi on yksi toiminnan kulmakivistä. Myös erilaisten asioiden testaaminen korostuu ravintolan toiminnassa, samoin kuin korkeatasoinen tekniikkakin. Ruuan kasvattaminen suoraan ravintolassa on oiva tapa vähentää jätemäärää. Myös vettä pystytään säästämään modernilla vesikiertoon perustuvalla kasvatusjärjestelmällä. Lisäksi itse kasvatetut kasvikset ovat taatusti tuoreita.

Kestävän kehityksen periaatteiden huomioiminen on tällä hetkellä erityisen trendikästä myös ravintola-alalla ja näiden periaatteiden ottaminen toiminnan keskiöön lupaakin Ultimalle hyvää. Ravintola-alalla monet ilmiöt ovat jo kovin nähtyjä ja puhkikulutettuja, joten Ultima onkin piristävä poikkeus, joka kannattaa ehdottomasti testata. Ravinnon lisäksi tämä ravintola tarjoaa nimittäin myös silmänruokaa ja ihmeteltävää. Jos olet halunnut tietää, miten ilmaperunat kasvatetaan, vieraile Ultimassa ja ota selvää!